Paardrijden op de BSO

Paarden blijven fascinerende en heel populaire dieren. Het YouTube-kanaal Paardenpraat.tv telt 115.000 abonnees en trekt 1,5 miljoen views per maand. Fenna van de vlog HoefWijzer heeft ook ruim 85.000 abonnees en Felinehoi doet het met bijna 70.000 abonnees ook echt niet onaardig! De doelgroep: kinderen van vier tot en met zestien jaar.

Paardrijden is heel gezond en goed voor kinderen. In het paardenmagazine Bit geeft pedagoog Barbara Wielders naar liefst 10 goede redenen waarom deze sport zo goed is voor kinderen.

Er is wel een behoorlijk nadeel aan het paardrijden: het staat ook bekend als duur. Zo kosten lessen voor kinderen onder de 12 jaar rond de 10 euro per half uur. Oudere kinderen krijgen een uur les voor 12 – 15 euro. Daarbovenop komen dan ook nog de materiaalkosten: een cap, rijlaarzen en een paardrijbroek plus eventueel handschoenen.

Hoe leuk en bijzonder is het dan wanneer je paardrijden kunt gaan aanbieden op je BSO via een gereduceerd tarief? Denk je er ook over om dit aan te gaan bieden op jouw BSO? We hebben een aantal BSO’s op een rijtje gezet dier hier in al voorzien. Lees hier hoe zij dit aanbieden aan hun klanten.

Een BSO op de manege

Ruitersport BSO De Vrijbuiters in Voorst is gehuisvest in een groepsruimte bij de manege. Ze verzorgen kinderopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar uit het reguliere en speciaal onderwijs. Het paardrijden bij deze BSO is niet bij de prijs inbegrepen maar de kinderen die gebruik maken van de BSO krijgen tegen een gereduceerd tarief van €7,50 een uur paardrijles.

Bij BSO HartenTroef, gevestigd bij manage HartenHoeve, is de paardrijles is bij de prijs inbegrepen, maar niet verplicht. De paardrijlessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Zij bepalen in welke les het kind het beste past qua niveau en rijervaring. De lessen duren, afhankelijk van het niveau, 30 – 45 minuten. De kinderen kunnen een cap en laarzen.

Paardrijles op de BSO in Amsterdam

Bij BSO UniKidz in Amsterdam kunnen kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 12 jaar zich inschrijven voor paardrijles. De lessen, die verzorgd worden door een FNRS gecertificeerde manege in Amsterdam, worden op twee dagen in de week aangeboden. Met een bus gaan de kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naar de manege waar ze les krijgen van een ervaren instructeur.

Kinderopvang Kelsey uit Amsterdam gaat twee keer per week met aparte groepjes kinderen, vanaf 6 jaar en ouder, paardrijden op de Hollandsche Manege in Amsterdam. De kinderen krijgen echt dressuurles. Dat betekent de kinderen elke dinsdag of donderdag op hetzelfde tijdstip en met dezelfde instructeur in groepsverband les krijgen. Ouders dienen zelf voor de verplichte kleding en accessoires te zorgen. Zonder de vereiste spullen worden kinderen niet toegelaten op de les.

De PonyClub

Kinderopvang Op Stoom heeft een echte PonyClub. De kinderen worden vanuit school direct naar de manege gebracht en kunnen tot 18.30 uur worden opgehaald. De begeleidsters zijn gediplomeerd en geven de kinderen paardrijles. Ook zijn er andere leuke activiteiten met en zonder de pony’s: Pimp mijn pony, longeren en natuurlijk ook theorie. Tijdens de vakantieperiode is de BSO de hele dag geopend en bieden ze een speciaal vakantieprogramma aan. Voor de PonyClub geldt een toeslag van €21,67 per maand. Je kunt je kind voor een dagdeel per week opgeven of je kunt een bestaand dagdeel op je reguliere BSO locatie ruilen voor een dagdeel op de PonyClub.

De PonyClub van Op Stoom

Paardrijlessen via de BSO op andere locaties

Sport BSO Bommelerwaard biedt sinds dit jaar ook paardrijden aan. Op maandag en donderdag kunnen kinderen les krijgen bij Hippisch Centrum Bommelerwaard. De groepen zaten volgens oprichter Mark van der Kooi, snel vol. De manege is blij met de samenwerking want Op deze manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met paardrijden en het verzorgen van paarden.

Kinderopvang Baarn biedt twee keer per jaar een cursus paardrijden van twaalf weken aan, variërend op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de vakantie is er geen les. Er is plaats voor tien kinderen. Kinderen van vijf tot negen jaar worden begeleid door een instructrice van Manege Zonneveld. Uit school gaan de kinderen eerst naar de BSO, waar zij wat eten en drinken en zich omkleden voor de paardrijles. Daarna gaan ze naar de manege en krijgen ze les van 15.45 tot 17.15 uur. Daarna gaan de kinderen terug naar de BSO locatie.

Ponydag

Kinderopvang Les Petits met locaties in Haarlem, Aerdenhout en omgeving, biedt een speciale ponymiddag aan voor €25,00. De kinderen starten met een ‘speurtocht’ onder begeleiding door de manege. De kinderen mogen poetsen en vlechten. Tussendoor is er eten en drinken en alle kinderen mogen ook echt ponyrijden. Na afloop krijgen de kinderen nog wat leuks mee.

Laat de inschrijvingen en betalingen voor de paardrijlessen soepel verlopen via Jibbie! Neem contact met ons op voor een gratis demoaccount.

Vraag een demo aan

Voor vragen over activiteiten op scholen en kinderopvanglocaties: neem direct met de betreffende organisatie contact op!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een vrijblijvende demo in te plannen.