Reptielen op de BSO

Freek Vonk inhuren voor een mooie presentatie over wilde dieren?  Zou dat even te gek zijn! Freek is ontzettend bekend en populair door zijn televisieprogramma Freeks Wilde Wereld. Daarvoor reist hij de hele wereld af. Daarom is Freek haast nooit thuis dus inhuren wordt lastig, om nog maar niet te spreken over het bedrag dat je er voor op zou moeten hoesten 😉 Maar toch is het haalbaar om kinderen op de BSO kennis te laten maken met reptielen. Wij hebben een paar tips voor je!

Foto: Chameleons Galore

Regio Randstad

Exotus Serpenti is opgericht door Dominique van den Berg, die haar liefde voor reptielen met de rest van Nederland wil delen. Exotus Serpenti biedt verschillende reptielenpresentaties aan vanaf € 69,95. Aan het einde van de workshop biedt Dominique de kinderen een heus reptielendiploma aan. De presentatie wordt steeds naar de wensen van de BSO aangepast. Dieren van dichtbij mogen zien en vasthouden kan maar ook een reptielenpresentatie met iets meer inhoud kan.

Friesland

Reptileshop Repticura is de enige reptielenwinkel in het noorden van het land. Naast reptielen bestaat het assortiment uit amfibieën, schildpadden en geleedpotigen. Andrea Elsinga van reptielenshop Repticura wordt ook wel de Freek Vonk van het Noorden genomend. Zij gaat bij BSO’s op bezoek en laat op ludieke wijze de kinderen kennismaken met bijzondere dieren zoals slangen, een schorpioen, een baardagame, een vogelspin en een miljoenpoot.

Regio Peel en Maas (Limburg)

Stichting Carnivora is in 2000 opgericht door Yvonne Slots, met als doel om kleine exotische zoogdieren op te vangen. Zij verzorgt gastlessen en neemt enkele dieren mee naar de BSO. Tijdens de kennismaking met deze bijzondere dieren zal ze met de kinderen sparren over onderwerpen als bijvoorbeeld voedsel, gezondheid en veiligheid om ze zo te voorzien van de basisinformatie rondom het desbetreffende dier.

Foto: Idaho Statesman

Zeeland

Iguana is Europa’s grootste, geheel overdekte Reptielenzoo. Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vier gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieen en insecten uit de hele wereld te zien. Je kunt met een groep de zoo bezoeken maar helaas kun je de dieren niet naar je BSO laten komen. Vooraf kun je wel contact opnemen om een speciaal tarief af te spreken voor je BSO groep.

Velsen, Noord-Holland

Bij First Choice Reptiles is het mogelijk om reptielen te huren voor een kinderfeestje, voorlichting, fotoshoot of video-opnamen. Vanwege de toenemende interesse van kinderen voor reptielen is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan een goede voorlichting krijgen over het verzorgen en houden van deze dieren. Chris van First Choice Reptiles geeft de kinderen een leerzame, leuke en professionele voorlichting waarbij ze de reptielen ook echt mogen vasthouden. Dit is te boeken vanaf €75,00 per uur excl BTW en reiskosten.

Tips:

Naast de genoemde professionele organisaties loont het vaak ook de moeite op bij de plaatselijke dierenwinkel naar de mogelijkheden te vragen. Heb je in de buurt misschien een MBO opleiding dierverzorging? Misschien is het wel mogelijk om met deze school een afspraak te maken voor een kennismaking met de dieren. MBO Terra uit Meppel verzorgde bijvoorbeeld voor Doomijn Kinderopvang eens een informatieve middag.

Laat de inschrijvingen en betalingen voor de workshops soepel verlopen via Jibbie! Neem contact met ons op voor een gratis demoaccount.

Vraag een demo aan

Voor vragen over activiteiten op scholen en kinderopvanglocaties: neem direct met de betreffende organisatie contact op!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een vrijblijvende demo in te plannen.