Graffiti workshops op de BSO

Graffiti is rond 1960 ontstaan in New York. Graffiti betekent: krasjes. Het zijn teksten en tekeningen die ergens met spuitverf op gespoten worden. Vaak wordt graffiti op openbare plaatsen ergens op gespoten. Dat mag natuurlijk niet zomaar. Toch is graffiti een kunstvorm. Het wordt ook wel de ‘kunst van de straat’ genoemd. Bij graffiti werk je met verf in spuitbussen.Kunstenaars die graffiti spuiten, spreken een eigen taal. Zo noemen ze zichzelf writers en wordt een kunstwerk een piece genoemd. Onder elke piece zet een writer zijn eigen handtekening. Dit noemen de kunstenaars dan weer een tag. Wil je een workshop boeken bij een echte graffiti artiest? Er zijn in Nederland diverse aanbieders die je kunt vragen op locatie! 

Dave Taihuttu

Via de website van DoenKids promootte Dave Taihuttu zijn eerste workshops en kinderfeestje. Nu reist hij iedere schoolvakantie door heel Nederland om werkshops te geven bij diverse BSO’s. Een leuke combi met zijn studie voor grafisch vormgever. Een workshop voor 10 kinderen is al boekbaar voor €175,- incl. BTW, excl. reiskosten. Dave zorgt voor de verf, de BSO moet zelf voor een doek zorgen waarop gespoten mag worden en een ruimte die afgedekt is met plastic. Je kunt werken op een canvasdoek maar ook een goedkope houten triplexplaat van de bouwmarkt is prima. Houd wel een lekker groot formaat aan. Ruim 1 meter bij 1.80 adviseert Dave. Wil je een workshop boeken? Lees dan alle info op zijn site.

Graffitifun.com

In Amsterdam zit één van de grootste graffiti locaties die er maar is. Elk kind krijgt zijn eigen ‘luxe’ graffiti paneeltje mee naar huis. Bij Graffitifun.com mag je na de workshop gratis met je vriendjes op een echte graffiti muur spuiten en een rondleiding volgen bij meer dan de 600-1000meter aan graffiti muren. Maar niet alleen in Amsterdam kun je deze workshop aanbieden. Er zijn nog meer locaties zoals in Nieuwegein, Rotterdam, Vleuten en nog veel meer! Lees alles over de mogelijkheden en de all-in prijzen op de website. Zie hieronder het filmpje van de graffiti workshops die zij verzorgden voor Smallsteps Kinderopvang.

Skool Workshop

Graffiti is niet de enieg workshop die Skool verzorgt. Zij hebben nog meer te bieden op het gebied van dans, media enzovoort maar hun workshop graffi heeft een prima opbouw. Wat ga je doen?
• Het bedenken van een boodschap die je graag wilt overbrengen
• Uittekenen/ontwerpen hoe je deze boodschap wilt overbrengen
• Overspuiten met graffiti
Hier kun je dus prima jecreativiteit in kwijt! Wil je meer info? Kijk dan even hier.

Jeleukstegraffiti.nl

De organisatie is gevestigd in Oldenzaal maar ze reizen door het hele land en zelfs in België. Meestal komen ze op de locatie, maar soms geven zij ook workshops op plekken waar legaal graffiti gespoten mag worden. Bijna iedere grote stad heeft wel zo’n plek. Ieder kind krijgt een eigen bord van 122x61cm. Tegen meerprijs kunnen er ook grotere borden of canvas doeken geleverd worden. Neem snel contact op om een workshop vast te leggen!

Bram van Jeleukstegraffiti.nl verzorgt een workshop op BSO ’t Palet van KMN Kind en Co

LAAT DE INSCHRIJVINGEN EN BETALINGEN VOOR DE WORKSHOPS SOEPEL VERLOPEN VIA JIBBIE! NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS DEMOACCOUNT.

Vraag een demo aan

Voor vragen over activiteiten op scholen en kinderopvanglocaties: neem direct met de betreffende organisatie contact op!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een vrijblijvende demo in te plannen.